Турският президент Реджеп Тайип Ердоган
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган / БГНЕС
Турция има ключова роля при спирането на милиони мигранти по пътя им към Унгария за Европа, независимо от факта дали унгарската опозиция може, или не иска да разбере това нещо. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан ден след визитата на турския президент Тайип Реджеп Ердоган в Будапеща.

Според него "всяко отстраняване от власт на Ердоган ще бъде в полза на миграционните сили".

"С подривната си дейност срещу равновесието, сигурността, доверието и редът в Турция, промиграционните сили искат да реализират тяхната мечта за заливането на Европа с милиони мигранти", каза още Орбан и отново обвини американския милиардер Джордж Сорос, че е "изготвил план, който предвижда Европа да бъде залята всяка година с един милион мигранти, защото тя имала нужда от тях".

"Докато Ердоган е на власт Европа може да постигне споразумение с него. Той ще отвори портите към Сирия, а не към Европа. Засега сме на сигурно място", подчерта Виктор Орбан.

По време на визитата си в Будапеща Ердоган предупреди, че Турция ще бъде принудена да отвори вратите си за сирийски бежанци към Европа, ако Брюксел не отпусне достатъчно помощ за властите в Анкара.
БГНЕС