/ Gulliver/Getty Images
Сър Елтън Джон подкрепи американския актьор Джордж Клуни, който призова за бойкот на хотелите, собственост на Бруней, след като властите в кралството въведоха смъртно наказание за еднополовите връзки, съобщава „Скай нюз“.

Законите в югоизточното азиатско кралство, които ще влязат в сила на 3 април, предвиждат убиване с камъни или бой с камшик до смърт за всеки, признат за виновен в прелюбодейство или хомосексуална връзка.

Джордж Клуни призова за бойкот на хотелите на султана на Бруней

Сър Елтън похвали Клуни „за ясната му и твърда позиция срещу анти гей дискриминацията и фанатизма, който е обхванал Бруней - държава, в която хората с нетрадиционна сексуална ориентация са преследвани - като бойкотира хотелите на султана на Бруней“. Британският певец публикува в личния си профил в Twitter списък с хотели, собственост на монархията чрез Брунейската инвестиционна агенция, сред които е и популярният хотел „Дорчестър“ в Лондон.



Бруней се управлява по законите на Шариата от 2014 г. и султанът на страната, който е един от най-богатите хора на планетата, има върховната власт.
БГНЕС