/ iStock/Getty Images
Въпреки нарастването на случаите на зараза с коронавируса във Франция, Елисейският дворец отвори вратите си за посетители, предаде ДПА.

Визити ще могат да се правят през целия уикенд като част от дните на отворени врати на обекти от културното и историческото наследство. Любопитни французи, покрили устата и носа си с маски и шалове, се разходиха из официалната резиденция на френския държавен глава.

Европа готви нови ограничения след 30 млн. заразени с COVID 19 в света

Те имаха възможност да се възхитят на Златната стая в двореца, която беше реновирана. Стаята е офис на президента. Посетителите разгледаха и други стаи, в това число и офиса на първата дама, където са изложени подаръци, получени от официални държавни гости и снимки, представящи работата на Макрон. В чест на гостите свири оркестърът на Републиканската гвардия.

Градината на Елисейския дворец също беше отворена за посетители, а хората можеха да си направят снимки и на прочутото стълбище в двора на президентството, където обикновено Макрон позира с чуждестранни гости.

СЗО: Нивото на предаване на COVID-19 в Европа е притеснително

Заради пандемията Елисейският дворец редуцира значително броя на посетителите тази година и те ще бъдат само 2500 души днес и утре.
Предишната година те бяха тройно повече.

Елисейският дворец предлага и виртуална обиколка за онези, които не могат да го посетят.
БТА