Наим Сюлейманоглу
Наим Сюлейманоглу / БГНЕС, архив
Ексхумираха тялото на Наим Сюлейманоглу заради процедура за бащинство
98091
Ексхумираха тялото на Наим Сюлейманоглу заради процедура за бащинство
  • Ексхумираха тялото на Наим Сюлейманоглу заради процедура за бащинство
Отвориха гроба на трикратния олимпийски шампион щангистът Наим Сюлейманоглу в Истанбул.  Тялото на починалия през ноември миналата година спортист бе ексхумирано, за да бъдат взети ДНК проби за доказване на бащинство.

Секаи Мори, която живее в Япония и е първата от четирите дъщери на покойния щангист, заведе дело за доказване на бащинство. Това стана след като близки на Наим Сюлейманоглу огласиха, че преди да почине, той е поискал Секаи да бъде намерена и да получи полагащата й се част от наследството като негова дъщеря.

18 ноември 2017: Легендарният щангист и шампион Наим Сюлейманоглу почина
 
Сутринта полицейски кордон огради гроба на щангиста и не допускаше никого освен хората, които имат разрешение от турския съд. Неотдавна две от дъщерите на Наим Сюлеманоглу -  Есин и Сезин, заявиха в интервю пред турска медия, че са силно обезпокоени от ексхумацията, както и че няма да присъстват. Първородната от четирите дъщери на покойния щангист - Секаи Мори, която живее в Япония и заведе дело за доказване на бащинство пристигна  в Истанбул за ексхумацията.

19 ноември: Погребаха Наим Сюлейманоглу с почести като национален герой в Истанбул (ВИДЕО/СНИМКИ)

На гробището Едирнекапъ в Истанбул тя бе атакувана от медиите, чийто основен въпрос бе защо е чакала чак до 27-мата си годишнина, за да поиска тест за бащинство. Адвокатът на Мори - Хюлия Аксакал, отговори на журналистите така: "Ексхумацията е рутинна процедура при дела за доказване на бащинство, ако бащата е мъртъв. Не е нужно да правим изявления по тези въпроси. Няма да го направим".

Близки на Наим Сюлейманоглу чрез турското посолство в Токио откриха Секаи Мори в Япония. Това стана, след като те огласиха, че преди да почине, Сюлейманоглу е поискал да намерят Секаи и тя да получи полагащата й се част от наследството като негова дъщеря.

Декември 2017: Намериха първородната дъщеря на Наим Сюлейманоглу

Майката на Секаи е японска журналистка. Двамата с Наим се запознават по време на Олимпиадата в Сеул през 1988 г. След това японката отива да живее с Наим в Анкара, но след раждането на Секаи майката и дъщерята се връщат в Япония. Според някои твърдения бащата и дъщерята  не са се виждали след това, а според други - в даден период те общували, но после връзката им прекъснала.

В едно интервю преди десетина години Сюлейманоглу бе казал, че има четири дъщери - две от една майка, а другите две от различни.

Според адвоката Азиз Демир, който е запознат с процеса, наследството на Наим Сюлейманоглу възлиза на 100 млн. долара. Това става ясно от извършен опис на имуществото му, включващо офис в Анкара, апартаменти в Анталия и Истанбул, земя в Маниса.