/ БГНЕС, архив
Първородното дете на великия щангист иска да се запознае със семейството на баща си
Първородната дъщеря на покойния щангист Наим Сюлейманоглу бе намерена в Япония близо седмица, след като стана ясно, че близките на легендата на вдигането на тежести я издирват.
 
Наоми Секаи е била открита с усилията на бившия съпредседател на турската федерация по щанги Зеки Тюрке - най-добрия приятел приживе на Наим - и със съдействието на турското посолство в Токио.
 
Погребаха Наим Сюлейманоглу с почести като национален герой в Истанбул (ВИДЕО/СНИМКИ)

Турският посланик в Токио Хасан Мурат Мерджан поканил дъщерята и майка й в посолството, където им предал молбата на близките на покойния щангист да дойдат в Турция, за да се запознаят. Дъщерята с готовност се отзовала на желанието на близките да ги посети и да се запознае с тях
 

"Майка ми е разказвала, че имам чичо и сестри, които живеят в Турция. Едната от сестрите ми, Елиф, живеела в Лондон. Тя също ми се обади и каза, че горещо иска да се опознаем. И аз с нетърпение мечтая час по-скоро да се запозная с роднините в Турция. Щом ми дадат отпуск от фирмата, в която работя, ще посетя Турция", споделила Наоми пред посланика.
 
Също като покойния си баща, Наоми Секаи се посветила на спорта и е завършила спортна академия.
 
Дъщерята и майката си направили снимка в турското посолство в Токио, но майката засега отказала да я даде на медиите и посочила, че като посетят Турция, ще имат достатъчно възможност да ги снимат.
 
Изпратиха Наим Сюлейманоглу в Истанбул (СНИМКИ)

"Аз имам четири дъщери, едната е от майка японка, а другите три са от туркиня. Трите ми дъщери живеят при майка си тук в Турция, виждам се с тях, грижа се за тях, другата живее в Япония, при майка си. Аз не сключих граждански брак, но и четирите ми дъщери са в сърцето ми" - бе споделил преди няколко години Наим.

Последната молба на Наим Сюлейманоглу към брат му Мухаррем и близките, преди да почине, била непременно да намерят първородната му дъщеря в Япония и да я включат в завещанието.
 
Историята с намирането на първородната дъщеря на Наим Сюлейманоглу, чиято майка е японка, щеше да звучи като приказка с щастлив край, ако не беше трагичната кончина на трикратния олимпийски и световен шампион през миналия месец, който сравнително млад, на 50 години, напусна този свят, пишат турските медии.
 
Наим се запознава с майката на дъщеря си на Олимпиадата в Сеул. Тя е млада японска журналистка, която взима интервю от шампиона. Влюбват се, тя отива в Анкара и заживяват заедно. Ражда им се дъщеря, но понеже нямат официален брак, Наоми носи фамилията на майка си. Когато момичето е на две години, майката я взима и се връщат в Япония.
БТА