/ Gettyimages.com
Европейската комисия изпрати до органите на Унгария, Полша и Чехия предупреждение за отказа им от общоевропейските квоти за мигранти. Както се съобщава на интернет страницата на ЕК, ако тези страни не изпратят отговор в рамките на един месец или представят нищожни аргументи в защита на своята позиция, казусът ще бъде придвижен към Съда на европейските общности.

ЕК отпуска още 1.22 млн. евро за бежанците в България


"Европейската комисия изпрати аргументите си до Чешката република, Унгария и Полша във връзка с техните правни задължения за настаняване на мигранти. Независимо от многократните призиви към действие и започване на официалната процедура миналия месец, тези три държави продължават да нарушават законовите си задължения и да показват безразличие към своите обещания за Гърция, Италия и други страни членки на ЕС”, пише в изявлението.

Над 3300 мигранти са спасени в Средиземно море

През есента на 2015 г. ЕС реши на Стария континент да се презаселят около 160 000 африкански бежанци, които по това време бяха в Гърция и Италия. Квотите са разпределени пропорционално на населението на другите членове на европейската общност.
БГНЕС