Един от атентаторите в Париж имал бар в Брюксел
Един от атентаторите в Париж имал бар в Брюксел / БГНЕС

Бар в брюкселския район Моленбек, чийто собственик според белгийски медии бил Ибрахим Абдеслам, един от камикадзетата, самовзривил се в Париж в петък, е затворен от белгийските власти, защото в него се употребявали наркотици, предаде Франс прес.

При проверка на 14 август в бара полицията установила "силна миризма на опиати", гласи полицейско постановление за затваряне на заведението, залепено на вратата му. Според вестник "Еко" на 10 март 2013 г. като собственик на бара "Набожните" се регистрирал Ибрахим Абдеслам.

Кои са парижките атентатори?

"Заведението бе използвано за консумация на забранени халюциногенни субстанции", гласи постановлението, подписано на 2 ноември от кмета на Моленбек Франсоа Шепманс.

При проверката полицията установила също наличие на голям брой пепелници, в някои от които имало недопушени цигари марихуана, а няколко клиенти притежавали наркотици. Въз основа на доклада от проверката общинските власти наредили на 2 ноември заведението да бъде затворено за 5 месеца - от 5 ноември 2015 г. до 4 април 2016 г.

Идентифицираха още двама от парижките атентатори

31-годишният Ибрахим Абдеслам се самовзриви пред бар в източен Париж миналия петък. Той наел черен автомобил "Сеат" с белгийска регистрация, който бе намерен в събота в Монтрьо, близо до Париж. В колата имало три автомата "Калашников" с единайсет празни и пет пълни пълнителя.

Ибрахим Абдеслам е един от тримата братя, разследвани за атентатите. Вторият - Мохамед Абдеслам, който бе арестуван в събота в Белгия и освободен вчера, без да му бъде предявено обвинение.

Освободиха един от братята Абдесалам, имал желязно алиби

Третият - Салех, е издирван по международна заповед за арест. Той не бе открит при вчерашната голяма полицейска операция в Моленбек, съобщи брюкселската прокуратура.

Източник: БТА