Джо Байдън и съпругата му Джил получиха първите дози от ваксината пред тв камерите
Джо Байдън и съпругата му Джил получиха първите дози от ваксината пред тв камерите / БТА
Избраният за президент на САЩ Джо Байдън и съпругата му Джил се ваксинираха срещу COVID-19, което бе излъчено пряко по телевизията, предаде ДПА. Семейство Байдън призова американците да се ваксинират срещу COVID, когато ваксината стане достъпна за повече хора.
 

"Хората трябва да са готови да се ваксинират, когато ваксината стане достъпна. Няма от какво да се притесняват. Скоро ще ми бъде инжектирана и втората доза от ваксината”, каза Джо Байдън.



Джо Байдън и съпругата му бяха ваксинирани с ваксината на Pfizer-Biontech, първата от ваксините срещу коронавируса, която получи достъп до пазара. Втора ваксина, тази на компания "Модерна", бе одобрена от американските здравни власти миналата седмица.
 

Джо Байдън и съпругата му Джил получиха първите дози от ваксината пред тв камерите
БТА

Джо Байдън и съпругата му Джил получиха първите дози от ваксината пред тв камерите
БТА


Джил и Джо Байдън бяха заедно при имунизацията срещу коронавируса в частна болница в щата Делауер (снимки БТА)

Срещу COVID-19 досега се ваксинираха също американският вицепрезидент Майк Пенс и лидерът на републиканците в Сената на американския Конгрес Мич Макконъл.

Водещият американски специалист по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи заяви, че хората, заемащи важни държавни постове, трябва да бъдат ваксинирани възможно най-скоро по съображения за сигурност.

Съединените щати са страната с най-много заразени с коронавирус в света. Близо 18 милиона американци се заразиха с вируса. Смъртните случаи от вируса в САЩ са над 318 хиляди, отбелязва ДПА.

Източник: БТА