Дженифър Лорънс
Дженифър Лорънс / БГНЕС
Актрисата Дженифър Лорънс, която е носителка на награда Оскар, намекна, че тропическата буря Харви, опустошила щата Тексас и приближаващият се към Флорида ураган Ирма може би са израз на гнева на "Майката Природа", предаде Асошиейтед прес.
 
Това породи критики в интернет, защото някои хора възприеха изказването й като намек, че стихиите може би са израз на гнева на природата срещу избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ.

Тръмп към жителите на Флорида: Ирма е ураган с епични мащаби, махнете се от пътя му
 
При представянето на филма си "Майка" в Англия актрисата бе запитана за политическите промени в САЩ. Тя каза: "Знаете ли, ние всички гледаме тези урагани точно сега и наистина е трудно, точно сега, когато рекламирам този филм, да не усетя гнева на Майката Природа".
 
Ядосани потребители на Туитър призоваха за бойкот на филмите на актрисата.

Лорънс не крие неодобрението си към Тръмп и дори веднъж каза, че избирането му за президент може просто да бъде краят на света.

Ураганът „Ирма“ отслабна, но все още е много опасен
 
Ураганът Ирма продължава да напредва към Флорида. Куба вече започна да усеща ефекта му. Губернаторът на Флорида Рик Скот нареди хората, живеещи в крайбрежните райони и районите с ниска надморска височина, да се евакуират.
 
Във Флорида и съседната Джорджия около 1,4 милиона души получиха нареждане да напуснат домовете си и задръстиха магистралите чак то Атланта.
БТА