Фондът за Земята на Безос (Bezos Earth Fund), създаден от основателя на американската корпорация "Амазон" Джеф Безос, обеща да допринесе с 1 милиард долара до края на десетилетието за защитата на капацитета за съхранение на въглерод в горите и биоразнообразието. Това посочват от кабинета на френския президент Еманюел Макрон, който участва в започналата 27-а конференция на Организацията на обединените нации за изменението на климата, съобщи Ройтерс.

Тежките суши могат да станат норма до 2050 година

По време на климатичната среща, на която домакин е Египет, президентите на Габон и Руанда също са изразили интерес да предприемат стъпки за защита на горите и естествените въглеродни запаси на планетата, посочват от френската администрация.

Досега филантропската организация на Безос е заявила, че ще вложи около 30 на сто от своя 10-милиарден фонд в мерки за опазване на природата, както и във възстановяване и трансформация на хранителните системи.

Учени: Глобалното затопляне е причина за горещата вълна

Фондът на Безос търси партньорства с различни африкански и европейски страни около тазгодишната среща на върха на ООН за климата, за да увеличи усилията за възстановяване на природата.

БТА