Дъщерята на бившия шпионин Сергей Скрипал, Юлия отказа помощ от руското посолство във Великобритания, като съобщи това чрез заявление в Ройтерс.
 
Какво представлява веществото, с което е отровен Скрипал?

Рускинята отбеляза още, че баща й, който е бивш полковник от Главно разузнавателно управление (ГРУ), има нужда от още време за възстановяване. „Благодаря за предложената помощ от руското посолство, но в момента не искам да ползвам услугите им“, допълни тя, като каза, че има намерение да се върне в Русия.
 
Юлия Скрипал: Покушението обърна живота ми с главата надолу (ВИДЕО)

„Надявам се след време да се върна у дома в родината си. След като се събудих след 20-дневна кома разбрах, че и двамата сме били отровени. Все още не мога да повярвам, че сме били нападнати по този начин. Шокира ме самият факт, че е използван нервнопаралитичен газ. Късметлии сме, че оцеляхме след този опит за убийство", споделя тя.
 
Лондон замразява двустранните контакти с Москва, гони руски дипломати

"Днес реших да пропусна рехабилитацията си и да направя това изявление, за да изясня някои въпроси. Моля всички да уважават личния ми живот и този на баща ми, тъй като ни трябва време да се възстановим", апелира в интервюто си Юлия Скрипал.
 
БГНЕС