Две гражданки с български паспорт от ромски произход са задържани заради вандалски действия в музеи в Атина, предаде кореспондентът на NOVA Бойка Атанасова.
 
Снимки на жените са били разлепени в три музея, а вчера след като един от охранителите ги е разпознал, те са били задържани. Това е станало непосредствено, преди да стигнат до урната на един исторически гръцки герой от революцията през 1821 година – Константинос Канарис.

Българин „увековечи“ любовта си на антична стена в Италия, арестуваха го
 
Жените са поръсвали експонатите в музеите с бебешко олио и светена вода, а пред гръцките власти обяснили, че са пръскали експонатите, защото в Библията се казва, че това е чудо.
 
За момента не е ясно с какво се занимават двете жени на територията на Гърция, днес ще им бъдат повдигнати обвинения.

Полицията използва сълзотворен газ срещу демонстранти в Солун
 
Обстановката в Солун се успокоява, след като вчера над 15 хиляди души протестираха в Солун срещу политиката на правителството в социалната сфера и основно срещу Преспанското споразумение, подписано през юни между Атина и Скопие за преименуване на съседната държава в Република Северна Македония. Това стана по време на посещението на премиера Алексис Ципрас, който откри панаир заедно с американския министър на търговията Уилбър Рос.

Арестуваха Благой Георгиев в Рим, опитал да дълбае инициалите си на Колизеума
 
Очаква се напрежението да продължи поне до края на седмицата.
nova.bg