/ iStock/Getty Images
Две бебета в китайския град Ухан, едното от които е само на един ден, са с положителни проба на новия коронавирус, съобщава Си Ен Ен.

Все още лекарите и учените не могат да установят по какъв начин как са се заразили. По всяко вероятност вирусът е предаден от майките, която също е инфектирани.

До този момент има над 28 хиляди случая на заразените от коронавируса, като жертвите нараснаха до 565. Мнозинството от тях са в континентален Китай. Япония е с най-много инфектирани след тях.

И българинът, върнал се от Шри Ланка, няма коронавирус

Има сведения за пациенти, които са се възстановили напълно, отбелязва още Си Ен Ен. Пациент от Вашингтон е вече бил изписан, а в Тайван вече се възстановява друг човек, който също ще излезе от болницата тази седмица.
 


Над 7300 души са под карантина на два круизни кораба – в Хонконг и Япония. Мярката е била наложена, след като е било потвърдено за пасажери, които са били заразени. 20 души са с коронавируса на японския кораб.

Заразените с новия коронавирус по света са вече над 24 500

Учените от цял свят експериментират с различни лекарства и медикаментозни комбинации, но все още няма доказано ефикасно лечение, нито пък са близо до разработването на ваксина.