Няма данни за пострадали български граждани
Неизвестен откри огън близо до синагога в германския град Хале, съобщиха от местната полиция. При нападението са загинали най-малко двама души, съобщава АФП. Има и много ранени. 

Камион се вряза в автомобили в Германия (СНИМКИ/ВИДЕО)

Атаката е извършена по време на Йом Кипур („Денят на изкуплението“ - най-големия еврейски празник, бел.ред.), твърди Спутник. По последни данни нападателите са били двама, които са избягали с автомобил, информира РИА Новости. Първият е открил огън с автомат, а вторият е хвърлил граната на територията на еврейско гробище.

Германия полиция
БГНЕС

Един човек е арестуван след стрелбата в германския град Хале, съобщиха АП и ДПА, цитирайки полицията. Полицията призова хората да останат по домовете си. „Провежда се спешно издирване. Моля, останете вкъщи или потърсете сигурно място“, се казва в изявление на полицията в Хале.

Шофьорът, похитил камион в Германия, имал „минало на терорист” (ВИДЕО) Централната гара в германския град е затворена след стрелбата, съобщава „Дойче Бан“.

Германия полиция
БГНЕС


Към момента няма данни за пострадали български граждани при стрелбата в град Хале в Германия, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Берлин германските власти още не са обявили самоличността на двете жертви, както и мотиви за престъплението. Посолството ни в Берлин е във връзка с германските власти, следи обстановката и при необходимост е готово да окаже съдействие.

БГНЕС