Мъж блъсна с откраднат камион осем коли в западногерманския град Лимбург, предаде ДПА. Ранени са 16 души.

Тежкотоварният камион се врязал в колите близо до светофар, смачквайки ги една в друга, вчера следобед. Няколко души са били блокирани в автомобилите, посочи полицията.

Един от пострадалите е ранен тежко и е в критично състояние, съобщи говорител на силите на реда.

БГНЕС

Шофьорът на камиона, който също е бил ранен в инцидента, е арестуван. Полицията разследва дали става дума за катастрофа или за атака. Засега от полицията се въздържат да коментират мотивите на извършителя на инцидента. „В момента нямаме достатъчно информация за това какво се крие зад него“, казаха от полицията. „Не изключваме нищо“, отговори говорителят на въпроси на медии. 

БГНЕС

Истинският шофьор на камиона, чието име не се споменава, беше цитиран от всекидневник „Франкфуртер нойе пресе“ (FNP) да казва, че извършителят го „извлякъл“ от кабината на камиона му.



Той разказа, че около 30-годишният мъж с къса тъмна коса и брада е отворил вратата от страната на шофьора и го е зяпал с широко отворени очи, преди да го изгони от превозното средство. „Попитах го: Какво искаш от мен. Той не каза и дума“, поясни шофьорът пред FNP.

БГНЕС

Минувачи били казали след инцидента, че водачът е казвал Аллах „няколко пъти“ и е говорил арабски, съобщава още FNP. Полицията обаче не потвърди тези информации.



След инцидента похитителят на камиона бил намерен да седи до дърво. От носа му течала кръв, ръцете му били окървавени. На въпрос как се казва той отговорил Мохамед.

БГНЕС


През декември 2016 г. камион се вряза в коледен базар в Берлин при ислямистка атака, в която загинаха 12 души, а над 70 бяха ранени, припомня ДПА.

БТА, БГНЕС