/ Gulliver/Getty Images
Израелски спецчасти са убили двама служители на палестинските сили за сигурност на окупирания Западен бряг, съобщиха палестинските власти. Според израелски източник вероятно се касае за грешка при идентификацията им по време на операция, насочена срещу издирвани въоръжени екстремисти, предаде Ройтерс.

Международно признатата Палестинска автономна власт координира дейностите по обезпечаване на сигурността на Западния бряг с Израел, въпреки блокираните от дълго време дипломатически преговори. Силите за сигурност на Палестинската автономна власт рядко влизат в сблъсък с израелските сили и обикновено не се намесват при акциите на Израел на Западния бряг.

Израелски въздушни удари в Сирия убиха 11 проправителствени бойци

Израелски служители засега не са коментирали инцидента в Дженин, при който според палестинското здравно министерство освен това е бил тежко ранен един човек.

Източник от израелските сили за сигурност съобщи, че е бил убит въоръжен палестински екстремист. Източникът потвърди, че израелски спецчасти, някои от които работещи под прикритие, са влезли в града, за да задържат въоръжени екстремисти, заподозрени, че наскоро са атакували израелски войници. Двете страни са влезли в престрелка, при която е бил убит един въоръжен екстремист, а един е бил ранен и задържан, каза източникът.

Пристигналите на мястото на стрелбата служители на палестинските сили за сигурност са открили огън по израелските спецчасти, които им отвърнали. Палестински служители засега не са коментирали инцидента.
БТА