/ iStock/Getty Images
Единайсет проправителствени бойци са били убити при израелските въздушни удари в Сирия през нощта, предаде Франс прес, като се позова на неправителствена мониторингова организация.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека съобщи за загинали седем сирийски военни и четирима представители на милиция. Всички те са сирийци.
Единайсетимата бойци били убити в централната провинция Хомс. Мишена на атаката малко преди полунощ вчера били позиции на сирийските военновъздушни сили, център за научни изследвания, където загинал един офицер, както и оръжеен склад на свързаната с Иран ливанска групировка Хизбула, каза Сирийският център за наблюдение на правата на човека.

Израелската армия е нанесла въздушни удари и на други места в Сирия - по столицата Дамаск и в провинциите Хама и Латакия.

Сирийската държавна информационна агенция САНА предаде по-рано, че израелските военни самолети са дошли от "ливанското въздушно пространство". Те посочи, че противовъздушната отбрана на Сирия отразява "израелска агресия". САНА не съобщи за жертви.

Израелската армия спази обичая си да не коментира свои евентуални атаки в Сирия.

Това са първите израелски въздушни удари в Сирия след конфликта между Израел и палестински групировки в ивицата Газа миналия месец.
БТА