/ iStock/Getty Images
Двама цивилни бяха ранени при нападение с автомобил в Йерусалим, съобщи израелската полиция и добави, че е арестувала двама заподозрени след продължило часове издирване, предаде АФП.

Инцидентът е станал на улица "Техелет Мордехай" в Йерусалим в деня, в който израелските евреи отбелязват началото на празниците Пасха.

"Преди малко беше получен сигнал, че двама цивилни са били блъснати на улица "Техелет Мордехай" в Йерусалим, в резултат на което са получили леки наранявания", се казва в изявление на полицията.
 

"Двама терористи са избягали пеша от мястото на инцидента и на пътя им за бягство е намерено самоделно оръжие", се казва още в съобщението.
Медиците от службата за спешна помощ "Маген Давид Адом" съобщиха, че двамата ранени са на възраст 18 и 22 години.

Кадри от охранителни камери, публикувани на няколко израелски новинарски уебсайта, показват бял автомобил, който се врязва в група хора на ъгъла на улицата.

По-късно колата се удря в друго паркирано превозно средство, след което от нея излизат двама мъже, като се вижда, че единият от нападателите се опитва да стреля с пистолет.

Секунди по-късно двамата се виждат да се отдалечават от мястото.

Часове след инцидента полицията съобщава, че двама мъже са били арестувани, без да предоставя подробности за тяхната самоличност.
След обстойно претърсване силите за сигурност са били "насочени към затворено предприятие, където е установено, че двамата терористи се укриват", се казва в отделно изявление на полицията.

От миналата година насам в редица израелски градове и в селища на окупирания Западен бряг са регистрирани няколко нападения с блъскане на автомобили.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня