банани
банани / iStock/Getty Images
Полицията в Южна Италия съобщи, че е конфискувала 2700 килограма чист кокаин, скрит в два хладилни контейнера с банани. Стоката е била изпратена от Еквадор, предаде Ройтерс.

Наркотиците, открити в калабрийското пристанище Джоя Тауро, са на стойност повече от 800 милиона евро, се казва в изявление на италианската полиция.

Хванаха дрогиран шофьор в Кюстендил, колата му била пълна с кокаин

Пратката е с произход от Гуаякил в Еквадор и крайната ѝ дестинация била Армения през черноморското пристанище Батуми в Грузия. Наркотиците в 12-метровите контейнери били открити благодарение на специални скенери и с помощта на специално обучено куче.

Полицията каза, че през последните два дни е открила още 600 килограма кокаин в контейнери с плодове от Еквадор в пристанището Джоя Тауро. Тези пратки са били предназначени за други части на Италия, Хърватия, Гърция и Грузия.

Мащабна операция срещу калабрийската мафиотска организация Ндрангета

Калабрия е родното място на групировката "Ндрангета", която измести сицилианската "Коза ностра" от позицията ѝ на най-влиятелната мафиотска организация в Италия и играе централна роля в търговията с наркотици, посочва Ройтерс.
Владимир Арангелов/БТА