/ БГНЕС
Президентът Доналд Тръмп публикува в Туитър видеоклип, в който показва как „бие” човек с логото на CNN. Оригиналният клип, както изглежда, е „Кеч мания”. Победата, разбира се, че пада на президента.


През последните дни Тръмп отправи редица критики към канала, обвинявайки го в разпространението на „неверни новини”. Това се дължи на факта, че на 22 юни медията публикува статия, в която твърди, позовавайки се на източник, че американският финансист Антъни Скарамуш и ръководителят на руския инвестиционен фонд RFPI Кирил Дмитриев се срещнали на 16 януари 2017 г. по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария.

Тръмп не изключва да заведе дело срещу CNN

В статията се казва, че Временната комисия по разузнаването на Сената на Конгреса на САЩ започнала разследване, за да определи дали Скарамуш обещал на Дмитриев облекчаване на антируските санкции, наложени от САЩ във връзка с анексирането на Крим от Москва през 2014 г.

Си Ен Ен изпрати художник да отразява брифинг в Белия дом

По-късно CNN премахна материала и се извини на американския финансист. В неделя информационният портал "Bazzfid" съобщи, че ръководството на канала затяга правилата за публикуване на материали, свързани с Русия. След това трима служител напуснаха във връзка с скандала.
БГНЕС