Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп не изключва да подаде съдебен иск срещу новинарския тв канал Си Ен Ен, съобщи телевизия Си Би Ес, коментирайки изказването му на приема за събиране на средства за Републиканската партия, състоял се в сряда вечерта в собствения му хотел във Вашингтон, предаде ТАСС.

Си Ен Ен изпрати художник да отразява брифинг в Белия дом

Приемът бе закрит за медиите, но аудиозапис на изказването на Тръмп е получило електронното издание "Интерсепт" и го е разпространило , твърди Си Би Ес. Според публикацията на изданието в 40-минутната си реч Тръмп рязко е осмял Си Ен Ен и сегашното ръководство на канала начело с президента Джеф Закър. Според него то "позорно" е накърнило имиджа на своята телевизионна компания.

CNN уволни трима журналисти заради непроверена информация
 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС, архив

"Това са реално нечестни хора, казал Тръмп. Може би си струва да ги дам под съд? При тях всичко е пълна лъжа, чувам, че Джеф Закър скоро ще напуска. Кошмарни хора."

"Ако тук в аудиторията има юристи, смятащи, че ние имаме добри основания да подадем иск. Аз така мисля. Ще падне голям смях!", добавил стопанинът на Белия дом.

Тръмп: Разследващите нямат никакви записи на мои хора да заговорничат с Русия за изборите

Участието в приема струвало по 35 000 долара на човек, като се очаквало от това в републиканската партийна каса да постъпят около 10 млн. долара, припомня Си Би Ес.
БТА