Сблъсъци във Вашингтон между привърженици на президента и контрапротестиращи
Голям митинг в подкрепа на Доналд Тръмп се състоя във Вашингтон под наслов „Да направим Америка отново велика", съобщава "Евронюз". Митинги в подкрепа на настоящия президент се състояха и в други щати. 
 

Доналд Тръмп все още не признава поражението си, дори когато преброяванията в ключови щати показват победата на Джо Байдън.
 

Президентът се появи изненадващо в колата си, усмихнат и поздравявайки десетките хиляди привърженици, които отговориха с викове „Обичам Тръмп“ или „Още четири години!“. След това колата се насочи към притежавания от президента голф клуб.

митинг Тръмп
БГНЕС

митинг Тръмп
БГНЕС

Тръмп казва, че е имало измами и настоява, че е спечелил в Пенсилвания, въпреки че съдиите са отхвърлили претенциите му.

митинг Тръмп
БГНЕС

Часове след като във Вашингтон десетки хиляди привърженици на президента Доналд Тръмп демонстрираха подкрепата си за президента и протестираха срещу откраднатите според тях избори, се стигна до сблъсъци между тях и контрадемонстранти.
 

 

Fox News and the Fake News Networks aren’t showing these massive gatherings. Instead they have their reporters standing in almost empty streets. We now have SUPPRESSION BY THE PRESS. MAGA!

Публикувахте от Donald J. Trump в Събота, 14 ноември 2020 г.
На видеозаписи, качени в социалните мрежи, се вижда как след падането на нощта по улиците избухва насилие - води се юмручен бой, използват се пръти. Вестник "Вашингтон пост" съобщи за един човек, който е бил наръган. В ранните вечерни часове полицията съобщи за най-малко десет арестувани, от които четирима за притежание на оръжие.

митинг Тръмп
БГНЕС


Първите съобщения бяха, че вчерашните протести са минали като цяло мирно с изключение на изолирани случаи на насилие при конфронтация между подкрепящи Тръмп демонстранти и контрапротестиращи.

Шествия в подкрепа на Тръмп имаше и в Делрей бийч, Флорида, където няколкостотин души демонстрираха с плакати, на които пишеше "Пребройте всеки глас" и "Не можем да живеем с марксистко правителство".

В Лансинг, Мичиган, протестиращи се събраха пред Капитолия. Ораторите на митинга изразиха съмнение в резултатите, показващи, че кандидатът на демократите Джо Байдън печели щата с преднина от над 140 000 гласа.

Във Финикс, Аризона, според полицията около 1500 души са се събрали пред местния щатски парламент, за да протестират срещу победата с малка разлика на Байдън в щата.

митинг Тръмп
БГНЕС

БГНЕС