Доналд и Мелания Тръмп ще осребрят солидно престоя си в Белия дом, прогнозират запознати с този бизнес
Доналд и Мелания Тръмп ще осребрят солидно престоя си в Белия дом, прогнозират запознати с този бизнес / getty images
След очертаващата се изборна загуба на президента на САЩ Доналд Тръмп, сегашният обитател на Белия дом може да продължи традицията на предшествениците си да печелят солидни суми от свои интервюта или речи пред отбрана публика. Според запознати с този бизнес, цитирани от TMZ.com, Тръмп ще излезе скъпо на желаещите – минимум един милион долара за едно интервю или реч.

Тръмп ще освободи президентския пост при законна победа на Байдън

Цифрата може лесно да се удвои за речи извън Съединените щати на милиардера, който в своята кариера на предприемач има 6 фалита на свои бизнес начинания.

За сравнение - годишната заплата на президента на САЩ е закована на 400 000 долара. Сред привилегиите е доживотна охрана на семейството от Сикрет сървис, плюс годишна пенсия от 199 700 долара за бившия държавен глава.

Но не само Доналд Тръмп би се облажил от подобни сеанси пред публика или за медии, а също и близките му, за да се възползват на макс от популярността си, скочила до небето през последните 4 г.

Туитър реже привилегиите на американския президент

Така съпругата му Мелания би могла да изисква хонорари от 75 000 до 125 000 долара за събития в САЩ, и от 125 000 до 175 000 в чужбина. Експертите, цитирани от сайта, смятат, че сумите може да скочат още, ако тя се разведе с Доналд Тръмп.

И да станат 7-цифрени, ако тя реши да напише книга с пикантни подробности за брака си с президента. Това, обаче, е доста смела хипотеза, защото Мелания има подписан железен брачен договор с тежки наказателни клаузи за неизпълнението му.

Частният хеликоптер на Доналд Тръмп отива на търг

Що се отнася до любимата дъщеря на Доналд – Иванка Тръмп, и нейните евентуални бъдещи хонорари си ги бива: между $75 000 и $100 000 в САЩ, и от $100 000 до $ 125 000 в чужбина.

Доналд-младши, Ерик и Тифани Тръмп, макар и доста по-слабо котирани за изнасяне на речи и интервюта, биха могли да припечелват по 75 000 долара за поява на събития в САЩ.

Превод и редакция: DarikNews