/ iStock/Getty Images
Най-малко девет работници бяха убити при взрив в неделя във фабрика за производство на дронове и експлозиви в Западна Индия, съобщи правителството.

Експлозията в град Нагпур в щата Махаращра е станала, когато работниците са били в зоната за опаковане. „Много е жалко, че девет души, включително шест жени, загинаха при експлозията в в Нагпур“, каза заместник-главният министър на щата Девендра Фаднавис в мрежата X. Компанията произвежда дронове и експлозиви за отбранителните сили на страната, добави той.

Федералното правителство ще предостави по 6000 долара на семействата на загиналите при инцидента. Полицията е започнала разследване на инцидента, при който са ранени най-малко трима работници.

Индустриалните бедствия са често срещани в Индия, като експертите обвиняват лошото планиране и слабото прилагане на правилата за безопасност. Миналата година 11 души бяха убити в източния щат Бихар след експлозия в къща, в която са били незаконно произвеждани петарди. А през 2021 г. 19 души загинаха при взрив във фабрика за петарди в южния щат Тамил Наду.
БГНЕС