/ iStock/Getty Images
Има хора по света, които обичат животните и са луди по тях. Освен това държат животни вкъщи. За тях няма значение колко струва животното. Както всички знаем, животните са лоялни, страхотни спътници и също освобождават от стреса.

Някои животни са толкова уникални и скъпи, че цената им е рекордна сама по себе си; милиони се изразходват всяка година за закупуване на тези животни. Нека да разгледаме 10 скъпи животни в света, които изстискват и най-пълния джоб, предлага портала "Яндекс" :

1. Арабски кон

Цена: до приблизително 100 000 $
Най-старата и царствена порода коне, която произхожда от Арабския полуостров. Той има различна форма на главата и висока каретна опашка с издълбана шия, което го прави уникален сред другите.


2. Лавандулова топка - албинос питон

Цена: до приблизително $ 40 000
Тези питони са продукт на рецесивни гени. Поради жълтите си шарки и червените очи те са подобни на цвета на топката и най-красивата змия в света.
Хората ги купуват и отглеждат като домашни любимци, известни още като „висококонтрастни“ змии.


3. Тибетски мастиф

Цена: приблизително $ 582 000
Това е тибетско куче и най-голямото в света, което прилича на лъв.
Също така се счита за признак на богатството на едно общество. Те се срещат в различни цветове като кафяво, черно, бяло и червено. Тези домашни любимци са домашни защитници или кучета пазачи, които са обучени да защитават добитъка, двора и др. Изненадващо е, че за самозащита те имат способността да се борят с тигрите и техните групи.


4. Мис Миси

Цена: до приблизително 1 200 000 долара
Мис Миси е крава Холщайн. Интересен факт, знаете, че тази крава произвежда 50% повече мляко от средната крава и следователно е най-скъпата крава в света. Тя спечели много състезания като „Голям шампион“ от всички породи.


5. Маймуна де Браза

Цена: от $ 7000 до $ 10 000
Името, дадено на тази маймуна, идва от френски пътешественик и е много стара форма на маймуна.
Изненадващо е, че няма различни видове от това животно и поради скрития му талант те са трудни за намиране. Максималната продължителност на живота е 30 години и се среща в Африка. Тяхната работа е да защитават семействата си и да водят социалните си групи в джунглата.


6. Сър Ланселот на Бис

Цена: приблизително 155 000 $
Знаете ли, че това животно е първото клонирано куче в света и се превърна в най-скъпото животно в света? Двойката Едгар и Нина Ото във Флорида имали световноизвестното куче Ланселот, но починало от рак през 2008 г. и след това решават да клонират неговата ДНК. Така се ражда сър Ланселот Бис и спечели търга на BioArt в Сан Франциско.


7. Бели лъвове

Цена: приблизително $ 140 000
Тези отделни видове лъвове са много редки и са трудни за определяне. За първи път са открити през 1938 година. Мутацията или бялото е пигментация в козината, която за пръв път е била забелязана в района на Тимбавати, дори очите им също са светли или бели на цвят. Твърди се, че бялото се дължи на рецесивни гени и от двамата родители. Те могат да се видят само на скъпи африкански сафарита.


8. Зелена маймуна

Цена: приблизително 16 000 000 долара
Да, казва се маймуна, но странно! Това е кон. Най-скъпото, рядко и красиво животно в света. Това е американският състезателен кон, известен като горски.


9. Китайско качулато куче

Цена: приблизително $ 5000
Китайските качулати кучета са едни от най-скъпите кучета, които можете да си купите. Изненадващо, те са без косми, което означава, че имат малко косми точно около лапите и муцуната си.
Сам е световноизвестно китайско качулато куче, което спечели конкурса за най-грозно куче в света през 2003-2005.
БГНЕС