/ iStock/Getty Images
Дет метъл музиката е чудесен начин да разгневите съседите си от горния етаж и роднините си, но Си Би Ес съобщава, че този размазващ лицето жанр има друга цел: да отблъсне атаките на косатки.

В светлината на скорошните нападения на косатки край бреговете на Испания и Португалия моряците са научили, че косатките не са фенове на изключително агресивна и брутална музика, и са направили плейлист в Spotify, за да ги държат на разстояние.

Разкритие: Косатките изяли големите бели акули край Кейптаун

Плейлистът, озаглавен "Метал за косатки", вече се разпространява сред моряците, но те виждат смесени резултати, тъй като някои стада косатки се адаптират към настъплението на жестоките рифове и въпреки това продължават да нападат кораби.

Метъл за косатки

Плейлистът, предназначен за отблъскване на атаките на косатките, включва музика на The Fallen Prophets, Dying Fetus, Monument Of Misanthropy, Aborted, Benighted и др. Комбинацията от ниски басови честоти, разтърсващи ритмични барабани, ревящи китари и викове се оказва ефективна.

Въпреки че използването на Траш и Дет Метъл изглежда като начин да се сведат до минимум атаките на косатките, има един крещящ проблем. Тези върхови хищници са способни на адаптивно мислене, както и на предаване на всички научени уроци за околната среда на своите поколението.

С други думи, ако в даден регион косатките са изложени на Дет, Траш, Пауър или някой от другите различни метъл поджанрове, те вероятно ще продължат да нападат, след като се научат как да преодоляват мощните честоти, на които ги излагат моряците.

Тъй като са пакостливи същества, не е изключено косатките да се превърнат в любители на този жанр и просто да считат Дет метъла за свой предпочитан жанр за бъдещи атаки.
БГНЕС