Десет души загинаха при аварийно кацане на руски самолет Ан-28
Десет души загинаха при аварийно кацане на руски самолет Ан-28 / снимка: БГНЕС, архив

Десет души загинаха и четирима бяха ранени при аварийно кацане на руски самолет Ан-28 на полуостров Камчатка, съобщи ИТАР-ТАСС. Агенцията се позовава на Олга Алкина, говорителка на Далекоизточния център на Министерството на извънредните ситуации.

На борда на самолета се намирали 12 пътници, сред които дете, починало малко след кацането от тежките си травми, и двама членове на екипажа. Машината изпълнявала полет от Петропавловск-Камчатски до селището Палана в северната част на полуострова.

Самолетът Ан-28 е летял при лоша видимост и е паднал в кедрова гора едва на 10 километра от летището, за което е пътувал, съобщил събеседник на ИТАР-ТАСС от авиационните служби в региона.

По случая е образувано наказателно дело за нарушаване на правилата за сигурност на полетите, посочва БТА. На местопроизшествието работят екипи от следователи и криминалисти, очаква се да пристигнат представители на федералната служба "Росавиация". Предвижда се пострадалите да бъдат евакуирани с хеликоптер и откарани в болница