/ Istock
Демонстрация в подкрепа на палестинския народ се състоя снощи в Сараево след изострянето на палестинско-израелския конфликт заради терористичното нападение на въоръжената ислямистка групировка "Хамас" срещу Израел, съобщава босненският сайт Кликс.

Събралите се по инициатива на неформалната група „Приятели на държавата Палестина“ преминаха в автомобилна колона по улиците на Сараево с развети палестински знамена.

"Остро осъждаме всяка форма на агресия срещу палестинския народ и организираното изтребление на палестинския народ в Газа. Изискваме зачитане на международното право и резолюциите на международното право", заявиха участниците в демонстрацията.

Те скандираха лозунги в подкрепа на палестинския народ.

Демонстрации в подкрепа на Израел, но и на палестинците, се провеждат в целия свят.

Израел беше изненадан от кървавото нападение, предприето на 7 октомври от бойци на палестинското ислямистко движение "Хамас", които отвлякоха около 150 души. В Израел повече от 1200 души бяха убити при тази атака - най-смъртоносната от създаването на израелската държава преди 75 години. В отговор израелската армия нанася въздушни удари по ивицата Газа, при които според местните власти са загинали над 1400 души, отбелязва Франс прес.
София Ангелова/БТА