/ gettyimages
 Датската кралица Маргрете II, която изненадващо абдикира по-рано тази година, беше приета в болница, след като падна в дома си, съобщиха датските медии в четвъртък, добавяйки, че е в добро състояние.

84-годишната кралица беше приета късно в сряда в университетската болница на датската столица за наблюдение, след като падна вечерта в замъка Фреденсборг, северно от Копенхаген, съобщиха от кралската къща.
  “Спрямо обстоятелствата кралицата се справя добре, но за момента е останала за наблюдение", каза ръководителят на комуникациите Лене Балеби. Кралското домакинство нямаше повече коментари.

Маргрете трябваше да присъства на събитие в петък, отбелязващо 75-ата годишнина на катедрата по археология в университета в Орхус, но участието й вече е отменено. Маргрете е учила праисторическа археология в Копенхагенския университет и по-рано каза, че ако не беше монархът на Дания, щеше да стане археолог.
  През януари кралица Маргрете стана първият монарх на Дания, който абдикира от почти 900 години, когато предаде трона на сина си, престолонаследника принц Фредерик.

Тя винаги е твърдяла по време на 52-годишното си управление, че няма да се откаже от трона, но операцията на гърба и няколко заболявания я оставиха неспособна да предприеме толкова, колкото можеше в миналото.

“Времето взема своето", каза тя, когато обяви плановете си да абдикира в новогодишно обръщение, което смая кралството.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
AP News