/ iStock/Getty Images
Фризьорските салони, козметичните центрове и студията за татуировки в Дания получиха днес разрешение да заработят отново за първи път от месеци, предаде ДПА.

Соларните студия и шофьорските школи също получиха позволение да приемат клиенти, ако те могат да представят отрицателен резултат от тест за коронавирус, направен не повече от 72 часа преди това, или ако могат да покажат, че са напълно ваксинирани срещу КОВИД-19, или да докажат, че са изкарали болестта.

Протест срещу COVID мерките в Дания

Присъствените занятия в училищата бяха увеличени вчера, след като беше позволено на учениците от пети клас нагоре да се връщат в класните стаи на всяка втора седмица, освен в няколко региона с доста високо ниво на заразяване. Досега само учениците от първи до четвърти клас се обучаваха присъствено.

Облекчаването на правилата, наложени заради коронавируса, е част от дългосрочен план за отмяна на ограниченията върху обществения живот. Целта е мерките постепенно да бъдат премахнати, с някои изключения, докато на всички рискови групи и на всеки над 50-годишна възраст бъде предложена първа доза ваксина срещу КОВИД-19, стига нивото на заразяване да остане под контрол.

Сега броят на случаите на коронавирус в Дания е на стабилно равнище и е един от най-ниските в Европа.
БТА