/ БГНЕС
Телевизията е обвинена в предубедено отношение към бившия президент
Избирателната комисия на Шри Ланка заяви, че ще предприеме безпрецедентния ход да цензурира държавна телевизия, след като обвини медията в предубеденост по отношение на брата на бившия президент, който е участник в предстоящите избори, предаде БГНЕС.

Изненадващият ход дойде, след като Независимата телевизионна мрежа (ITN) излъчи програма, в която се твърди, че лоялистите към предишния режим са осуетили корупционно проучване срещу семейството на бившия президент Махинда Раджапаксе.

Откриха миниатюрни древни сечива в пещера в Шри Ланка

Предаването е нанесло вреда на опозиционния фаворит Готабхая Раджапаксе - брат на бившия лидер – твърдят от избирателната комисия.

На канала ще бъде забранено да показва политическо съдържание от понеделник без одобрението на комисията, заяви председателят на институцията Махинда Дешаприя.

"ITN не може да излъчва каквото и да било политическо съдържание, без одобрение от Избирателната комисия, до приключването на изборите на 16 ноември", се казва в писмо, изпратено от Дешаприя до медията.

Училищните униформи по света (СНИМКИ)

В писмото се казва още, че всички събития на живо, заснети от телевизията, трябва да бъдат показани на комисията за одобрение, преди да бъдат предадени.
За първи път шеф на избирателния орган в Шри Ланка цензурира телевизионна станция.

От комисията заявиха, че са били получени много жалби от други канали, които водят кампания за Раджапаксе, без да декларират пристрастията си, но не може да предприеме действия, тъй като става дума за частни мрежи.

Готабхая Раджапаксе беше министър на отбраната в продължение на десетилетие.