Член на „Ал Кайда” има 9 фалшиви британски паспорта
Член на „Ал Кайда” има 9 фалшиви британски паспорта / netinfo
Член на терористичната мрежа на “Ал Кайда” е получил 9 фалшиви британски паспорта, пише на страниците си британският вестник “Дейли Мейл”. Мюсюлманинът Дирен Барот е сред 10 000 терористи и измамници, които са успели да се сдобият с фалшиви паспорти през 2006 г. и за които британското вътрешно министерство съобщи вчера.

Барот, смятан за “британския генерал на Бин Ладен” е планирал да извърши масово убийство миналата година и фактът, че е в този списък, определено притеснява британските власти. Миналата година съдът на Острова го призна за виновен по замислянето на нападение с “мръсна бомба” в Лондон. Сега обаче стана ясно, че 34-годишният мъж е имал 9 британски паспорта, които е получил без особени проблеми.

Седем са с неговата истинска самоличност, които са му издавани от служители, повярвали на думите му, че е изгубил документите си. Другите два са получени с измама и са с фалшива идентичност. “Дейли Мейл” посочва, че в списъка на Хоум Офис с притежателите на подобни документи има още терористи. Сред тях е и марокански гражданин, който имал два паспорта на името на британец, роден в Брайтън.