Най-малко четирима души, включително нападателят, са загинали след днешното терористично нападение в Лондон, съобщиха от полицията. По-рано днес автомобил се вряза в тълпа на Уестминстърския мост, след което шофьорът му намушка полицай пред британския парламент.

На живо: Нападение пред Британския парламент

Първоначално беше потвърдено за загинала жена вследствие на инцидента. След това се появиха и съобщения в медиите, че има и втори загинал, който е служител на полицията. Има и най-малко десетима ранени, които са получили спешна помощ на Уестминстърския мост. Според лекари състоянието на някои от пострадалите е тежко.

атентат Лондон
БГНЕС

„Една жена е загинала, а редица други са ранени – включително и някои с „катастрофални“ поражения, по време на инцидента на Уестминстърския мост“, заяви доктор от болницата „Св. Томас“. Говорител на френското външно министерство съобщи, че сред пострадалите има и френски ученици на екскурзия.

атентат Лондон
БГНЕС

По думите на Роман Надал става въпрос за три деца от средно училище, които са били на Уестминстърския мост по време на инцидента. Според френски медии те са били част от група с други свои връстници.

Посланикът ни в Лондон със съвети към българите в британската столица (ВИДЕО)
 
БГНЕС