Централата на ООН вече не е под тревога от терористи
Централата на ООН вече не е под тревога от терористи / netinfo

Състоянието на повишена тревога заради терористична заплаха в централата на ООН в Женева бе отменено снощи след 48 часа засилени мерки за сигурност, предаде Франс прес.

Швейцария уведоми ООН, че е отпаднала заплахата, съществувала срещу международните организации в Женева, се казва в изявление на европейската централа на световната организация.

В четвъртък Бюрото на ООН в Женева съобщи, че е получило предупреждение от швейцарските власти за "възможен" терористичен атентат между 5 и 10 октомври.

Не бяха дадени други подробности за естеството на заплахата.

От четвъртък сутринта бяха засилени проверките на влизащите в централата на ООН в Женева и в другите международни организации, имащи сгради в този град.

Достъпът на посетители в централата на ООН в Женева бе забранен, а вътрешният двор на сградата бе затворен за автомобили.

Женевската полиция бе повишила числеността на охраната пред дипломатическите сгради. В охраната бяха включени екипи с кучета и детектори на взривни вещества.

Освен европейската централа на ООН, в Женева се намират още няколко водещи международни организации като Върховният комисариат на ООН за бежанците, Световната търговска организация и Световната здравна организация.