Българка е пострадала при пожарите в Гърция (ВИДЕО)

Българска гражданка е пострадала при пожарите в района на гръцката столица. Тя е с изгаряния, настанена е в болница, без опасност за живота. Това съобщиха от Министерството на външните работи, като се позоваха на информация от посолството ни в Атина. Дипломатическата ни мисия е в контакт с близки на нашата сънародничка и е в готовност да окаже необходимото съдействие.

Вижте ужаса в Гърция в снимки

По информация на посолството ни в Атина на територията на Гърция големи пожари избухнаха в района на Кинета, Атика, в района на Метохи, близо до гр. Ханя на остров Крит, района на Пендели, Атина и в района на Рафина, Атика. Най-много са жертвите в района на Неа Макри, населените места Мати, Кокино лиманаки, община Рафина.

пожари Атина
БГНЕС

Пожарите в Гърция взеха десетки жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

Към 11.00 часа по-голямата част от огнищата на пожарите са овладени. На място остават екипи на пожарната служба, които продължават да работят за справяне с последствията и локализиране на вторичните огнища.

пожари Атина
БГНЕС

Движението по пътния участък Атина-Коринт се възстановява постепенно. Затворена за движение остава част от националния път на Ханя-Ретимно на остров Крит.

До този момент гръцките власти съобщават за поне 60 загинали, 156 ранени, отбелязват гръцки медии. Опожарени са 1000 къщи и 300 автомобила. Има опасения, че броят на жертвите може да се увеличи.

пожари Атина
БГНЕС

Гърция се бори с огромни горски пожари (СНИМКИ)

На телефон 199 могат да бъдат подавани сигнали към гръцката противопожарна служба за изчезнали хора, като е необходимо да се предостави информация за тях.

Министерството на външните работи съветва българските граждани, които се намират на територията на Гърция, да следват стриктно указанията на местните власти и да не предприемат действия, които могат да застрашат тяхната безопасност.

пожари Атина
БГНЕС

Борбата с пожарите в Гърция (СНИМКИ)

В случай на необходимост, нашите сънародници могат да се обръщат за съдействие към кризисния щаб, сформиран към посолството, на телефон: +30 6937 096 220.

пожари Атина
БГНЕС