По-рано през деня, вътрешният министър Бойко Рашков разказа за репортаж по турска телевизия и няколко други публикации, в които се отправяли призиви за гласуване
България призова Турция да се въздържа от предизборна агитация. Това е станало на среща между постоянния секретар на външното ни министерство Иван Кондов и извънредния и пълномощен посланик на Турция в София Айлин Секизкьок, съобщиха от МВнР.

На турската страна бе привлечено вниманието за случаи на ангажиране на официални лица, турски политически лидери, изселнически организации и медии с предизборна агитация и призиви в Република Турция за гласуване в полза на политическа партия у нас.

Българската страна изрази очакване турските институции и официални лица категорично да се въздържат от пропагандни действия и политически послания, имащи отношение към изборния процес в България, по време на предстоящия втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на България на 21 ноември 2021 г.

По-рано през деня, вътрешният министър Бойко Рашков разказа за репортаж по турска телевизия и няколко други публикации, в които се отправяли призиви за гласуване. "Всички станахме свидетели на поведението на някои органи в Турция, което може да се определи като вмешателство", заяви той. 

Ден по-рано на брифинг на ДПС, лидерът на партията Мустафа Карадайъ не обяви кой кандидат ще подкрепят, но каза, че „избирателят на ДПС е много мъдър“ и ще избере президентът, който се доближава най-много до профила, очертан от партията.

Малко по-късно се появи информация в социалните мрежи, че в Турция има призиви за подкрепа на един от двамата кандидати за президенти, които се явяват на балотаж в неделя.
МВнР