Британският социален министър се включи в надпреварата за лидер на консерваторите
Британският социален министър се включи в надпреварата за лидер на консерваторите / БГНЕС, архив

Британският министър на труда и социалната политика Стивън Краб ще се кандидатира за поста лидер на Консервативната партия след оставката на премиера Дейвид Камерън, съобщава в. „Индипендънт“.

Кандидатурата на 43-годишният министър стана ясна след изпратен имейл до депутатите на торите, подписан от трима негови поддръжници – депутатите Саймън Хоари, Мариа Каулфилд и Крейг Уилямс.

Камерън ще се оттегли от поста премиер на Великобритания (ВИДЕО)

Въпреки съобщенията за изпратеното писмо все още има спекулации, че Краб официално още не е уведомил партията за намерението си.

„Ние искаме стабилност. Ние искаме посока“, това заяви Краб в понеделник. „Това, което искам да видя през следващите няколко дни е появата на кандидат, който разбира огромните мащаби на тази ситуация, в която се намираме и който има ясен план за изпълнение на очакванията на 17-те милиона души, които гласуваха за това Великобритания да излезе от Европа“, допълни той.

Името на новия британски премиер ще стане известно на 9 септември

В момента бившият кмет на Лондон Борис Джонсън и вътрешният министър Тереза Мей се смятат за кандидатите с най-много шансове за наследяването на поста на Камерън. Министърът на здравеопазването Джеръми Хънт също заяви, че обмисля да издигне своята кандидатура.

По-рано днес от консервативната партия обявиха, че изборът на наследник на Камерън се отлага за 9 септември, като номинациите трябва да бъдат обявени най-късно до четвъртък.

Източник: БГНЕС