Британски журналист, отразяващ войната в Украйна за телевизия Fox News, бе ранен и приет в болница вчера, съобщи американската телевизия, цитирана от световните агенции. Инцидентът е станал в района на Киев. Не се съобщава колко сериозно е ранен журналистът.

"Бенджамин Хол е  бил ранен, докато е събирал информации извън Киев", се казва в кратко съобщение на медията. "Ние разполагаме с малко детайли за момента, но Бен е в болница и нашите екипи на терен се опитват да съберат допълнителни информации в момент, в който ситуацията се развива бързо", допълва телевизията.

ЮНЕСКО осъди убийството на журналиста Брент Рено в Украйна

В страницата си във Facebook украинската главна прокурорка Ирина Венедиктова също съобщи, че британски журналист е бил ранен. Тя поясни, че той е пострадал от осколки от снаряд, поразили краката му и е в интензивно отделение. Прокурорката постна и снимка от прескартата на журналиста, но същевременно името на журналиста бе скрито в поста й.
През уикенда в Украйна бе убит американският журналист Брент Рено, отразяващ военните действия от Ирпин, северозападно предградие на Киев. Друг журналист беше ранен по същото време. Рено бе прострелян в тила, докато се движел с кола, според украински лекар. Украинските власти обвиниха бързо руските си противници, че са стреляли по колата, но засега е трудно да се установи произходът на изстрелите. Рено бе първият чужд журналист, убит в Украйна от началото на руската офанзива.

Американски журналист загина при обстрел в близост до Киев, друг е ранен (ВИДЕО)

По повод новината за ранения британски журналист Асоциацията на кореспондентите към Държавния департамент казаха, че е ужасена от случилото се с него. Бенджамин Хол обикновено отразяваше новини, свързани с Държавния департамент, преди да се озове в Украйна. Преди това е работил в като журналист в Лондон.
БТА