/ БГНЕС
Британската преса посвети много страници на сватбата на принц Хари, като дитирамбите си съперничеха в коментарите на церемонията, предаде АФП.

ГАЛЕРИЯ: Приказната сватба на принц Хари и Меган

"Под разкошното майско слънце, сватбата на новия херцог и херцогиня на Съсекс отразяваше най-характерното за тях - непринудена двойка, изпълнена с грация и блясък, направо прекрасна. Това беше триумф" - написа в. "Сънди телеграф", който на първа страница постави снимката с целувката на младоженците пред храма "Сейнт Джордж".

ГАЛЕРИЯ: Ослепителната Мегън облече и втора булчинска рокля

принц Хари Меган
Gulliver/Getty Images

"Булката беше прекрасна - допълва консервативният вестник, според който "дори Дисни не би могъл да създаде по-добра принцеса".

ГАЛЕРИЯ: Сватбата на годината: Знаменитите гости

"Най-хубавата от всички кралски сватби - пише от своя страна в. "Сън он сънди" и определя този съюз като "историческа промяна" за монархията". - Това е ден, който дълго ще остане в паметта ни, чудесен символ за страната ни, която се е променила". В. "Сънди мирър" с умиление пише, че сватбата въплъщава "днешна Великобритания - модерна, с много култури, мултирасова".

ГАЛЕРИЯ: Принц Хари и Меган обиколиха Уиндзор в каляска

С по-малко ентусиазъм в. "Гардиън" призовава евентуалното значение на този съюз да не бъде преувеличавано. Макар и да са модерни по дух, що се отнася до родителите им, няма нищо "революционно" ново у Хари и Меган. Вестникът напомня, че булката се е отказала от кариерата си, а принц Хари "не е показвал да иска да има такава".


ГАЛЕРИЯ: Как малките шафери помогнаха за чара на кралската сватба

"Като при всички сватби има надежда за нещо ново и дори оптимизъм - продължава в. "Гардиън". - Утре обаче ще ни занимава отново Брекзит."

Принц Хари Меган Маркъл
БГНЕС

Всички новини около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл можете да откриете тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА