/ Gulliver/Getty Images
Тази неделя Англия ще играе финал с Италия
По предложение на британския премиер Борис Джонсън англичаните ще имат почивен ден - в понеделник, ако националният отбор на Великобритания победи Италия на финала на UEFA EURO 2020.  

Официалният говорител на Джонсън заяви: „Не искаме да изпреварвам резултата за мача в неделя. Ясно е, че искаме Англия да победи и да спечели финала. Запитан дали шефовете трябва да позволят на своите служителите да почиват в деня след двубоя, за да отпразнуват подобаващо победата, говорителят на Джонсън заяви: „Бихме искали тези фирми, които биха могли да пуснат служителите си в почивка, да го направят, ако могат, но признаваме, че това зависи от самата компания".

Англичаните се класираха за големия финал, след като победиха тима на Дания. На победата се зарадва и принц Уилям, който изгледа мача от официалната ложа на стадиона. Този триумф изкара и много англичани по улиците чак до ранните часове на нощта.

Англия пребори Дания и отива на грандиозен финал с Италия

Голямата футболна битка е тази неделя, на 11 юли, когато англичаните ще се изправят срещу отбора на "скуадра адзура". Финалната среща ще се играе на емблематичния стадион "Уембли" в Лондон. 

Любопитна подробност е, че англичаните не са стигали до полуфинали на Европейско първенство от 1996 година. 25 години по-късно националният отбор на Великобритания отново стигна до предните позиции на големия европейски форум. Дни преди финала в неделя, фенове започнаха да залагат Англия или Италия ще е новият европейски шампион.

Gulliver/Getty Images


Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg