/ БГНЕС
Борис Джонсън няма да подаде оставка като премиер на Великобритания. Пред депутатите той заяви намерението си да продължи да води консерваторите към следващите редовни избори като министър-председател на страната.

Джонсън е подложен на огромен натиск да се оттегли, след разкритието за тайните вътрешни партита, организирани за служителите на "Даунинг стрийт" 10 по време на времената на локдаун на острова. Самият премиер също понякога си е позволявал да се весели с персонала си, като по думите му смятал, че присъства на "работни сбирки".

Борис Джонсън насърчавал партитата на служителите си въпреки COVID ограниченията

Борис Джонсън категорично отрече да е бил предупреден, че парти с напитки в градината на „Даунинг стрийт” 10 рискува да наруши правилата на локдауна. Така на настоящият премиер му се наложи да се бори не само срещу опозицията, но и с депутати от собствената му партия.

Според изтеклите в медиите служебни мейли, в резиденцията на британския министър-председател Борис Джонсън са организирани няколко партита с алкохол, като едното от тях е било в навечерието на погребението на съпруга на кралица Елизабет II принц Филип. По този повод служителите поднесоха извинение на нейно величество.

Борис Джонсън се бори за укрепване на позициите си след бунт на депутати от партията му

Тази седмица трябва да бъде публикуван доклад за ситуацията около предполагаемите нередности, случили се в президентските резиденции по време на блокирането. Обкръжението на Джонсън обещава преразглеждане на "културата на пиене" и възможността за оставки на редица висши служители", пишат британски издания.