/ БГНЕС
Двамата обсъдиха задълбочаване на военно-политическите отношения

Британският премиер Джонсън Борис e на посещение в Киев, където се срещна лице в лице с президента Владимир Зеленски като част от "проявата на солидарност с украинския народ".

Борис Джонсън на руски: Заслужавате да знаете истината

Страните обсъдиха задълбочаването на военно-политическите отношения, съобщи пред журналисти в събота служител на кабинета на британския министър-председател.
 

Джонсън и Зеленски
БГНЕС


„Премиерът посети Украйна, за да се срещне лично с президента Зеленски в знак на солидарност с украинския народ. Те обсъдиха дългосрочната подкрепа за Украйна, премиерът ще представи нов пакет от финансова и военна помощ“, каза говорителят на Джонсън.

Великобритания ще поиска от НАТО повече доставки на смъртоносни оръжия за Украйна

"Украйна показа смелостта на лъв, а президентът Володимир Зеленски беше неговият глас", каза британският премиер Борис Джонсън след посещението си в Киев.

Джонсън увери и че Обединеното кралство ще засили санкциите срещу Русия.

"Привилегия е да мога да пътувам до Украйна и да се срещна лично с президента Зеленски днес в Киев. Украйна извърши най-големия военен подвиг на 21-ви век, като се противопостави на руските сили и ги изтласка от ключовите си територии. Заради решителното ръководство на президента Зеленски и непобедимия героизъм и смелост на украинския народ, чудовищните цели на Путин са осуетени. Днес казах ясно, че Обединеното кралство стои непоколебимо с тях в тази продължаваща битка и ние сме в нея в дългосрочен план. Ние засилваме нашата военна и икономическа подкрепа и свикваме глобален съюз, за ​​да сложим край на тази трагедия и да гарантираме, че Украйна оцелее и процъфтява като свободна и суверенна нация", каза в словото си Джонсън.

БГНЕС