Борис Джонсън и неговата партньорка Кари Саймъндс
Борис Джонсън и неговата партньорка Кари Саймъндс / Gulliver/Getty Images, архив
Партньорката на британския премиер, известна екозащитничка, е пробвала да го подложи на по-строга здравословна диета
Британският премиер Борис Джонсън призна, че иска да отслабне през 2020 г., но няма да бъде веган, защото това означава да се откаже от сиренето.

В интервю за Би Би Си британският премиер заяви, че макар да иска да отслабне тази година, той няма да участва във Veganuary, годишна кампания, насърчаваща хората да се придържат към растителна диета за първия месец на година, защото това изисква усилия и е предизвикателство.

Куче ще живее заедно с Борис Джонсън на "Даунинг стрийт" 10 (СНИМКИ/ВИДЕО)
 


Джонсън каза, че докато сваля „шапката си на вегани, които могат да се справят с нея, които успяват да избегнат всички невегански продукти“, избягването на животински продукти е „престъпление срещу любителите на сиренето“.

САЩ забрани на приятелката на Борис Джонсън да влиза в страната

Преди премиерът е заявявал, че иска да свали част от теглото си, което натрупа по време на кампанията си през 2019 г. да оглави Консервативната партия, последвана от бърза обща предизборна кампания.
 


През 2019 г. се съобщаваше, че партньорката на Джонсън, Кари Саймъндс, известна природозащитничка, го е подложила на по-здравословна диета. Вестник „Дейли мейл“ съобщи миналия май, че Саймъндс също така е убедила Джонсън да опита веганска диета. Си Ен Ен попита „Дауниг Стрийт“10 за коментар, но към момента на публикуването отговор не беше получен.

Ясно е дали Борис Джонсън ще живее с приятелката си на "Даунинг стрийт"

Според уебсайта на кампанията Veganuary над 250 000 души обещаха да опитат веганска диета по време на кампанията през 2019 г., а ресторанти и супермакети пуснаха над 200 нови вегански продукта и менюта.
БГНЕС