/ Guliver/Getty Images
Бомбени заплахи е имало в най-малко шест училища в Германия тази сутрин, както и в централата на германската държавна телевизия ZDF в западния град Майнц, предаде ДПА. Сутрешните занятия на стотици ученици са били отменени. В повечето случаи малко по-късно сигналът за бомба е бил обявен за фалшив, посочва ДПА.

За седми път тази седмица: Дворецът „Версай“ беше евакуиран отново

Бомбени заплахи са получени в училища в Аугсбург и Регенсбург в провинция Бавария, в Карлсруе и Манхайм в Баден-Вюртемберг, в Солинген в Северен Рейн-Вестфалия и в централния град на Тюрингия Ерфурт. В три случая сигналът е получен по електронната поща. До обяд днес не е била ясна причината за отправените заплахи, уточнява ДПА.

Полицията в Майнц съобщи, че хората от няколко сгради на територията на централата на телевизия  са били евакуирани от съображения за безопасност, включително от сградата с апаратните помещения и студиата, както и от високата административна сграда. Около шестстотин служители на Цет Де Еф са се завърнали на работните си места, след като опасността е била отменена.
Иво Тасев, БТА