/ iStock/Getty Images
Момче почина в Калифорния, след като болница отказа да го лекува, тъй като няма здравна застраховка. Смята се, че тийнейджърът е бил заразен с коронавирус, съобщи Independent.

Смъртта на 17-годишното момче беше потвърдена от кмета на Ланкастър Рекс Парис във видеоклип, публикуван в YouTube в сряда. Парис призова жителите на града да приемат сериозно глобалната пандемия и да прилагат мерки за самоизолация и социално дистанциране.

Прокуратурата проверява за лекарска грешка случая със смъртта на 5-годишно дете

Според градоначалника смъртта на тийнейджъра, която първоначално се свързваше с новия коронавирус, е настъпила, защото в медицинско заведение в Калифорния му е отказана здравна помощ, защото бил без застраховка.

„В петък преди да умре, той беше здрав ... До сряда беше мъртъв. Той не е имал здравна осигуровка, така че не са го лекували. Медицинският персонал е насочил детето към местна публична болница“, уточни кметът и добави, че по пътя към болницата момчето е получило сърдечен арест, медиците са успели да го върнат към живот и да го поддържат жив шест часа, но въпреки усилията то е починало.

Семейство съди училище заради смъртта на детето им (ВИДЕО)

Смъртта на тийнейджъра идва на фона на вълна от съобщения за млади жертви, страдащи от смъртоносни симптоми от Covid-19, опровергаващи предишни предположения, че новият вирус е фатален само за някои по-възрастни пациенти и хора с тежки основни състояния. Съобщава се още, че друг тийнейджър в Луизиана е починал, след като се е заразил с коронавируса, както и 21-годишна жена във Великобритания, която също не е имала предишни здравословни проблеми.

Министерството на общественото здравеопазване на окръга в Лос Анджелис обаче заяви, че смъртта на тийнейджърите е премахната от списъка на смъртните случаи, свързани с Covid-19 в района. Отделът заяви, че се очаква да приключи разследването на смъртта на тийнейджъра, защото не е ясно какви симптоми е имал преди това.