/ БГНЕС
Жена, на която е било разрешено да кара луксозния си мерцедес в Забранения град на Пекин, предизвика възмущение в Китай заради привилегиите и арогантността на богатите и властимащите, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Жената споделила снимки, на които тя и нейният приятел са застанали пред луксозното возило в бившия императорски град в китайската столица.

"В понеделник е затворено, но избягваме туристите и се забавляваме в музея на двореца", може да се прочете в нейния пост.

Мелания се ядоса на преподавателка по право, която се пошегува с името на сина й

Макар постът й да бе изтрит, преди това той е бил споделен и коментиран хиляди пъти до днес.

Администрацията на Забранения град, където автомобилите са забранени, заяви, че е "потресена" и в извинение обеща да не допуска "подобни явления" в бъдеще.

Защо на жената е било разрешено да влезе в Забранения град, който е част от световното наследство и има 6-вековна история, не бе обяснено, отбелязва ДПА.

"Правилата важат за всички и никой няма привилегията да ги нарушава", написа официалният в. "Женмин жибао", имайки предвид случая със жената, която, според съобщения в медиите, преди е твърдяла, че се е омъжила за син на семейство от елита на комунистическата партия.

Карди Би не иска да ѝ задават въпроси, свързани с дупето (ВИДЕО)

Инцидентът в националното светилище, на чийто вход е портретът на революционера и основател на съвременната Китайска народна република Мао Цзедун, предизвика критики към преференциалното отношение, на което се радват новобогаташите и връзкарите, отбелязва ДПА.
БТА