Бежанците в Германия причиняват все по-сериозни главоболия
Бежанците в Германия причиняват все по-сериозни главоболия / БГНЕС

Поведението на бежанците, пристигащи в Германия, съществено се е влошило през последните месеци и причинява сериозни главоболия на местните социални служби. Това заяви германският вътрешен министър Томас де Мезиер в ефира на телевизия Цет Де Еф, предаде ТАСС.

Ислямисти си играят на нравствена полиция в Германия

Де Мезиер разкритикува за пръв път отношението на пришълците към местните закони и дейността на административните учреждения, отбелязва агенцията. "Доскоро, преди началото на лятото, бежанците бяха благодарни, че се намират тук", посочи той. „Сега обаче мнозина бежанци си мислят, че сами могат да пътуват, където пожелаят. Те напускат административните учреждения, поръчват си таксита и за мое учудване разполагат с пари, за да пропътуват стотици километри из Германия".

Как мигрантите променят ежедневието на много германци

"Те стачкуват, защото не харесват приютите, защото не им харесва храната, бият се помежду си. Мнозинството не са такива, но трябва ясно да заявим, че изискваме от тях да се държат културно", заяви шефът на вътрешното ведомство.

Масов бой на мигранти на опашка за храна в център в Германия

От началото на годината в Европа са пристигнали през Средиземно море общо 533 591 мигранти и бежанци - почти 60 хиляди от тях след 17 септември, съобщи Международната организация по миграцията.

Източник: БТА