Бари Левинсън
Бари Левинсън / Gulliver/Getty Images
Носителят на "Оскар" Бари Левинсън ("Добро утро, Виетнам", "Рейнман", "Да разлаем кучетата", "Дони Браско") ще режисира минисериал за кацането на Луната, съобщи сайтът Дедлайн.

Сред продуцентите на поредицата, озаглавена "Един гигантски скок", са Кевин Костнър, Майк Медавой и Стивън Крониш, който ще бъде също сценарист и шоурънър на проекта.

Минисериалът ще разгледа едно от най-знаковите събития в историята на САЩ - кацането на Луната на "Аполо 11" от малко по-различен ъгъл, подчертавайки личностните конфликти в екипа, които едва не обричат мисията на провал.

Създателите на поредицата вече се оглеждат за актьори, които да изпълнят ролите на астронавтите Нийл Армстронг, Бъз Олдрин и Майк Колинс.

"Мислех, че знам историята на "Аполо 11". След като прочетох този сценарий, нещата ми се сториха още по-драматични, абсолютно завладяващи и със сигурност по-човечни", споделя Бари Левинсън.

"Това е разказ за кацането на Луната, представено не като едно от най-зашеметяващите научни постижения в историята, а като триумф на човешки същества над собствените им недостатъци", отбелязва на свой ред Стивън Крониш.
БТА