Банкок
Банкок / iStock/Getty Images
Тайланд планира през октомври да отвори отново Банкок за ваксинирани посетители в опит да спаси туристическата си индустрия, засегната от пандемията, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Напълно имунизирани чужденци ще могат да пътуват до Банкок и още четири провинции, без да се налага да преминават двуседмична хотелска карантина, информира Тайландският туристически орган (TAT).

Петте региона, включващи провинциите Чианг Май, Чонбури, Фетчабури и Прачуап Кири Кан, трябва да следват експерименталния модел, който вече се прилага от юли на остров Пукет. Засегнатите туристи трябва да остават в определена зона в продължение на седем дни след пристигането си и да си правят тестове.

По-късно през октомври към списъка ще бъдат добавени още 21 дестинации, сред които Чианг Рай, Сукотаи и популярната за плажуване Районг.

Други три тайландски острова - Самуи, Тао и Панган - също са отворени за туризъм, с малко по-строги ограничения.

Над 29 000 напълно ваксинирани международни туристи са посетили плажа на Пукет като част от експерименталната му програма, генерирайки близо 50 милиона долара приходи, според говорител на правителството.

Само че третата вълна, най-смъртоносната в Тайланд, все още не е отшумяла напълно и туристическата служба предупреди, че плановете може да се променят.
БТА