Джо Байдън трябва да встъпи в длъжност като президент на САЩ след 3 седмици
Джо Байдън трябва да встъпи в длъжност като президент на САЩ след 3 седмици / БТА
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън заяви, че ръководството на Пентагона пречи на предаването на властта към новата американска администрация. Той обяви това по време на брифинг, който беше излъчен на страницата му в Twitter.

"Точно сега ние не получаваме цялата информация, от която се нуждаем от отиващата си администрация в ключови области, свързани със сигурността", заяви Байдън и определи това като безотговорност.

Той каза, че някои ведомства са оказали съдействие при предаване на пълномощията, но в други, на първо място министерството на отбраната, има пречки от страна на политическото ръководство на ведомството.

Байдън добави, че екипът му е решен да модернизира приоритетите на отбраната на САЩ. Това е стратегията, която администрацията възнамерява да следва за противодействие на заплахите от Китай и Русия.

„Много агенции, които са жизненоважни за нашата сигурност, са претърпели огромни щети. Много от тях са съсипани по отношение на персонала, капацитета и морала “, каза Байдън.

Той изтъкна, че администрацията му обновява приоритетите в отбраната, за да отговори на стратегическите предизвикателства на Китай и Русия

„Говорихме за различните стратегически предизвикателства от Русия и Китай, пред които ще се изправим, и реформите, които трябва да приложим, за да ни поставят във възможно най-силната позиция пред тези предизвикателства“, каза Байдън.

Превод и редакция: DarikNews